Over ons

Ustaadh Abdelouahab Bozhar

Ustaadh Abdelouahab Bozhar is geboren in Marokko. In het noorden gelegen stad Tanger bracht hij de eerste jaren van zijn leven en onderwijs door. Daarna kwam hij samen met zijn ouders naar Nederland om zich te vestigen in Rotterdam. Zijn eerste stappen in het vergaren van kennis zette hij onder begeleiding en toezicht van Sheikh Aboe Ismail. Hij wordt dan ook gerekend tot de eerste en beste leerlingen van de Sheikh.  In 2011 werd Ustaad Abdelouahab als student aangenomen aan de gerenommeerde Islamitische Universiteit van Medina. Na een studieperiode van bijna zeven jaar, studeerde hij in 2018 af aan de faculteit van Dawah & Theologie. Gedurende de jaren die hij verbleef in Medina, woonde hij vaak lessen bij van bekende moslimgeleerden in de moskee van de Profeet (vrede zij met hem). Ook leverde hij daarvandaan regelmatig een belangrijke bijdrage aan de Dawah in Nederland. Zo was hij in de periode tussen 2010 en 2013 onderdeel van het projectteam dat onder leiding van Sheikh Aboe Ismail werkte aan de vertaling van de Koran. Sinds zijn terugkeer in Nederland is Ustaadh Abdelouahab een graag geziene gastspreker en welkome versterking binnen het veld van Nederlandse Dawah.

Sheikh Aboe Ismail

Sheikh Aboe Ismail (Jamal Ahajjaj) geldt de afgelopen twintig jaar als één van de bekendste imams en moslimpredikers in Nederland. Hij is geboren in Ksar el Kebir, een stad in het noorden van Marokko. Kort na zijn geboorte verhuisde hij samen met zijn ouders naar Nederland. Op latere leeftijd ging hij terug naar Marokko voor een periode van acht jaar. In deze periode kreeg hij les van de beste lokale imams en leraren op het gebied van Arabisch, Koran en islamitische kennis. Na zijn terugkeer in Nederland, zette hij zijn leertraject voort in Nederlandse moskeeën. Vooral moskee el Oemmah en stichting as-Soennah (Den Haag) hebben een belangrijke rol gespeeld in zijn verdere ontwikkeling als imam en prediker. Naast het traditionele leertraject dat Aboe Ismail doorliep, heeft hij ook een master-opleiding tot Islamitische Geestelijke Verzorger afgerond aan de islamitische universiteit van Rotterdam (IUR). Verder is Aboe Ismail ook de auteur van verschillende islamitische boeken, waaronder ‘De interpretatie van de betekenissen van de Koran’, ‘Het leven van de Profeet Mohammed’, ‘Radicalisering in beeld’, ‘Trouwen voor moslims’ en nog een aantal andere boeken.

Ustaadh Aboe Tariq

Ustaadh Aboe Tariq (Fouad Hamouti) is geboren in Nederland in de stad Ede. Hij is op jonge leeftijd in aanraking gekomen met islamitische kennis. Zo heeft hij heel vroeg de Koran gememoriseerd en verschillende islamitische leertrajecten doorlopen. Ook hij wordt gerekend tot één van de beste en meest gedreven leerlingen van Sheikh Aboe Ismaïl. Sheikh Aboe Ismaïl zegt over hem: “Hij weet zijn kennis over de Islam op een inhoudelijke en inspirerende manier aan anderen over te brengen. Hij heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende islamdocent en prediker. Naar mijn mening behoort hij tot de beste die wij in Nederland hebben en als persoon heeft hij veel indruk op mij gemaakt.” Ustaadh Aboe Tariq is naast islamdocent en prediker, ook een bevlogen pedagoog met brede kennis en expertise op het gebied van moeilijk opvoedbare kinderen. Meer dan tien jaar zet hij zich in voor ouders en gezinnen die worstelen met de opvoeding van hun kinderen en problemen zoals ADHD, autisme, depressie, angst, gedragsstoornissen, psychose en andere psychische aandoeningen. Ustaadh Aboe Tariq is momenteel werkzaam als Godsdienstdocent en identiteitscoördinator op basisschool Al Amana te Ede.

Sheikh Aboe Ismail, Ustaadh Abdelouahab Bozhar en Ustaadh Aboe Tariq zijn samen de drijvende kracht achter IIP (Instituut Islam & Pedagogiek). Samen bundelen ze meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van lesgeven, coaching en counseling. Met hun brede islamitische kennis en vaardigheden, vormen ze een welkom steunpunt voor moslims die op zoek zijn naar informatie over hun geloof en de pedagogische aspecten die daarmee samenhangen.