Haal het maximale uit de Ramadan

“Diepgaande wijsheiden en inzichten uit het prachtige en tijdloze werk ‘Madjaalis Shahr Ramadaan’ van Sheikh Mohammed ibn Saalih al-Uthaymien over de gezegende maand Ramadan.”

IIP biedt een exclusieve tweedaagse Nederlandstalige seminar aan ter voorbereiding op de gezegende maand Ramadan. Een goede voorbereiding is essentieel en haalt het maximale eruit.
Het is in deze gezegende periode dat Allah het vasten heeft voorgeschreven en de Koran heeft geopenbaard, als leiding voor de mensen. Tijdens deze maand staan de poorten van genade en barmhartigheid wijd open, terwijl de poorten van de hel gesloten blijven en het de ultieme kans is om berouwvol terug te keren naar Allah. Alle moslims zou deze gezegende periode moeten aangrijpen om aanzienlijke vooruitgang te boeken in hun relatie met Allah.

Vanwege de immense waarde van deze bijzondere maand en de beloningen die verbonden zijn aan het vasten, wordt er een module aangeboden waarin het boek Madjaalis Shahr Ramadaan van Sheikh Mohammed ibn Saalih al-Uthaymien wordt behandeld.

📚 Onderwerpen en vragen die aan bod komen:

 • – Het vasten
  – Het reciteren van de Koran
  – Het nachtgebed
  – De laatste 10 nachten
  – Laylat ul-Qadr
  – Zakaat ul-Fitr
  – Wat zijn de zaken die het vasten ongeldig maken?
  – Wat zijn geldige redenen om niet te hoeven vasten?
  – Wat zijn de regelgevingen m.b.t. het inhalen van gemiste dagen?
  – Moet je aanvangen met het vasten als je aanvoelt dat je maandelijkse cyclus zal aanbreken in de loop van de dag?
  – Wat zijn de regelgevingen m.b.t. zwanger zijn en vasten?
  – Wat is het oordeel omtrent degene die wel vast maar niet bidt?

🗓️Datum en tijd:

🧕Voor zusters:
11 februari van 14:30u tot 18:30u (incl. maaltijd na het seminar)
16 maart van 14:00u tot 18:00u (i.v.m. Ramadan geen maaltijd)

De docent zit niet in dezelfde ruimte als de zusters, maar in een andere ruimte in het gebouw. Verder zijn er op die dag zusters aanwezig die het verloop en de begeleiding van het seminar verzorgen.

🎙️ Spreker: Ustaadh Abdelouahab Bozhar
📍 Locatie: Rijswijk
🍽️ Maaltijd: Na het seminar alleen op de eerste dag. Tweede dag valt in de maand Ramadan.
✅ De deelnameprijs voor deze tweedaagse seminar bedraagt € 100,- (incl. 21% BTW). Je kan er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan de eerste dag en daarna weer inschrijven voor de tweede dag.

Dit is een uitnodiging om deel te nemen aan een buitengewone ervaring waar kennis, reflectie en gemeenschap samenkomen. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan!

ZUSTERS

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je nu in.

Groei door inzicht en verbetering.